Hoppa till sidans innehåll

USM Guld till Arboga AK

15 MAR 2009 20:53
Arboga AKs Edwin Dominguez lyckades ta sitt första USM guld i grekromersk stil under helgen i Helsingborg. Söndagens brottningar inlede han med att först besegra Rasmus Ipsa Hästveda BK med en seger på 2-0 i perioder med segersiffrorna 6-0, 4-1.
  • Skapad: 15 MAR 2009 20:53

I och med det så var Edwin klar för pool final match mot Anton Ekefall Värnamo BK. Denna match blev mycket hård och här segrade Edwin med 2-1 i perioder med period siffrorna 3-0, 0-2, 3-2 och så var Edwin klar för final. I finalen ställdes Edwin mot Simon Erlandsson BK Pan. Denna match blev en hård och jämn kamp mellan två mycket jämna brottare och Edwin gick segrande ur denna kamp med 2-0 i perioder med period siffrorna 3-0, 1-0. I och med det så var GULDET klart och Edwin kan nu titulera sig Svensk Mästare för ungdomar 2009. Ett stort grattis Edwin önskar Arboga AK.

 

Vad det gäller gymnasiets brottare så var det Jenny Allandi Västerås BK som lyckades allra bäst med att ta ett Silver i 60kg klassen efter final förlust mot Moa Nygren HGB Wrestling Team med period siffrorna 0-1, 2-2 där Moa vann på sista tagna poängen. Brottningsgymnasiet hade också tre stycken brottare i brons match under denna tävling och det var Christian Jonsson Oskarshamns BK i 58kg, Anton Hjelm Värnamo BK i 69kg och Johanna Löpare Kiruna SK i 65kg. Tyvärr så förlorade alla dessa sina brons matcher så det blev tre fjärde platser för dessa. 

 

Bra brottads alla som har ställt upp och brottas under detta USM så även om det inte blev medalj för alla så har ni kämpat väl och det är bara att träna på mer så kommer framgångarna.

 

Återigen vill vi gratulera Edwin till Guldet och Jenny till Silvret

 

Arboga AK och Brottningsgymnasiet. 

Skribent: Patrik Magnusson

 

Arboga AK samarbetar sedan många år tillbaka med SISU Västmanland i all verksamhet som berör utbildning och utveckling av vår verksamhet.

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

  

 

Vi tackar våra sponsorer! Besök deras hemsidor för att se vilka varor och tjänster de erbjuder.

Ange alt-text här.

 

svea_190x150

 

Arboga kommun

 

 

Postadress:
Arboga AK - Brottning
Box 194
73224 Arboga

Kontakt:
Tel: 0589611105
E-post: This is a mailto link

Se all info